‘Dick Advocaat na dit seizoen opgevolgd door Jon Dahl Tomasson’

Dick Advocaat zal dit seizoen bij Feyenoord nog gaan afmaken maar daarna zal er waarschijnlijk een vervanger moeten worden aangesteld. En nu zou Jon Dahl Tomasson daar een serieuze kanshebber voor zijn.

De Deense oud-spits van Feyenoord doet het momenteel goed als coach bij Malmö FF. “Het is een super normale vraag, maar ik zie geen reden om er op in te gaan”, begint hij nog voorzichtig bij RTV Rijnmond, maar later: “Natuurlijk weet iedereen dat ik warme gevoelens koester voor Feyenoord. Af en toe sms ik nog met Paul Bosvelt en ook met andere oud-spelers heb ik nog contact. Maar ik zit bij Malmö en praat niet over andere clubs. Natuurlijk ben ik ambitieus, maar de link met Feyenoord neem je maar voor je eigen rekening. Hoe mijn band is met Frank Arnesen? Ehm, dat was een Deense voetballer toch?”, knipoogt hij.

Zijn speelstijl? “Uitgaan van balbezit, maar wel met de neus vooruit’. “En zonder de Hollandse ziekte, want met balbezit win je geen wedstrijden. In Nederland wordt positiespel om het positiespel gespeeld. Het gaat om winnen. Wij willen met Malmö heel flexibel kunnen zijn. Soms zetten we hoog druk, dan weer laag. Dat moet in het moderne voetbal, waarin het met name om passing en positiewisselingen draait”, stelt Tomasson tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *