‘Feyenoord en Ajax zien 65 miljoen euro verdampen

Door de coronacrisis lopen de betaald voetbalclubs veel geld mis. En in de kerseditie van Voetbal International doen de directeuren dwin van der Sar, Mark Koevermans, Toon Gerbrands en Robert Eenhoorn een boekje open over de precieze verliezen.

Van der Sar bijt het spits af: “Als dit zo blijft, mist Ajax dit seizoen 45 miljoen euro aan wedstrijdgerelateerde inkomsten. Terwijl onze ambities hetzelfde zijn. En daarvoor heb je een sterke spelersgroep nodig.” Koevermans haakt in: “Bij Feyenoord houden we rekening met ongeveer 20 miljoen euro minder aan inkomsten. En dat is het scenario waarbij we in de tweede seizoenshelft mét publiek spelen.”

Eenhoorn zegt vervolgens: “Door onze plaatsing voor Europees voetbal en de verkoop van Oussama Idrissi hadden we normaal gesproken een mooie winst gedraaid. Dat is nu nog niet gelukt. In eerste instantie hebben wij begroot op beperkt publiek in de eerste seizoenshelft en een normale bezetting na de winterstop. Dat moet je dus steeds bijstellen. Een specifiek bedrag heb ik niet. Maar AZ heeft een eigen vermogen van 40 miljoen euro. Dus we kunnen nog even vooruit.”

Gerbrands sluit af: “Ik heb ooit geroepen dat PSV zonder supporters en sponsors dertig miljoen ging mislopen. Daarvan hebben we al een behoorlijk deel ingelopen, omdat we ze niet allemaal hoeven te compenseren. Maar dan nog: als we uit de rode cijfers willen blijven, moeten we in de zomer spelers verkopen.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!