‘Renato Tapia wordt gevolgd door drie Europese topclubs’

Afgelopen seizoen verruilde Renato Tapia Feyenoord voor Celta de Vigo. En daar speelt hij de pannen van het dak. Zo goed zelfs dat hij gevolgd word door Atletico Madrid, Paris Saint-Germain en Juventus.

Vrijdagavond won Celta met 3-1 van Elche en daarin maakte Tapia wederom indruk. Volgens het Peruviaanse El Futbolero heeft dat de drie topclubs ervan overtuigd dat de Peruviaanse middenvelder daadwerkelijk een versterking kan zijn. Vooral zijn inzet en multifunctionaliteit vallen in de smaak.

Met de Peruviaan in de gelederen doet Celta mee om Europa League-voetbal en de club is dan ook niet van plan om Tapia komende zomer voor een spotprijs te laten vertrekken. El Futbolero weet wel dat de grote clubs door al zijn goede wedstrijden overtuigd zijn en dat een zomerse transfer onafwendbaar lijkt.

Tapia speelde in Nederland voor FC Twente, Feyenoord en Willem II. Vorige zomer vertrok de defensieve middenvelder uit Peru naar Spanje, waar hij nu al 22 wedstrijden de kleuren van Celta de Vigo verdedigt. Daarin scoorde hij nog niet, maar maakte hij dus wel veel indruk.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *