FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Dirk Kuyt: ‘Nooit de belofte gehad van Feyenoord over trainerschap’

Dirk Kuyt heeft een gerucht uit de wereld geholpen. Er werd namelijk gesuggereerd dat hij een belofte zou hebben gehad van Feyenoord om daar de hoofdtrainer te gaan worden. Maar daar blijkt helemaal niets van te kloppen.

Kuyt zette in 2017 een punt achter zijn spelersloopbaan, met de landstitel bij Feyenoord als ultieme kroon op zijn carrière. Direct na het aankondigen van zijn voetbalpensioen ging hij met Feyenoord om de tafel om de toekomst te bespreken. Kuyt ambieerde een rol als trainer en mocht daarom vorig seizoen de jeugdploeg van Feyenoord onder zijn hoede nemen. Ook liep hij als stagiair mee met Martin van Geel.

“Met Martin heb ik een hele goede relatie. Ik heb veel van hem geleerd”, aldus Kuyt bij Rondo, waar hij als analyticus werkt. “Bij Quick Boys kon ik aan de slag als trainer. Dat vond ik wel leuk. Maar Martin wilde dat ik de onder 19 zou doen als ik verder zou willen als trainer. Martin zei: ik denk dat jij hoofdtrainer kan worden van Feyenoord. Maar Martin is vervolgens weggegaan. Het is besproken, maar er zijn nooit toezeggingen gedaan. Dat wil ik uit de wereld helpen. Het is mij niet beloofd dat ik hoofdtrainer van Feyenoord zou worden.”

Kuyt kondigde twee weken geleden zijn vertrek aan bij Feyenoord. De ex-aanvaller van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool, Fenerbahce en het Nederlands elftal wil zijn trainersloopbaan elders voortzetten. Feyenoord besloot Kuyt in de aanstelling van een nieuwe coach te negeren en koos voor Arne Slot, die tot eind vorig jaar aan het roer stond bij AZ.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *