‘Steven Berghuis op zijn vingers getikt’

In de wedstrijd van Feyenoord tegen SC Heerenveen liet Steven Berghuis zich meerdere malen zien in negatief opzicht. Oud-voetbaltrainer Rob Jacobs wist niet wat hij zag.

Hij zoekt regelmatig de grens op en gaat daar soms overheen. “Als aanvoerder heb je meer krediet, en van Advocaat heeft hij 100% krediet. Maar op een gegeven moment gaat er een lampje uit bij hem”, zegt Jacobs bij FC Rijnmond. “Ik wist niet wat ik zag tegen sc Heerenveen. Wat bezielt je als je zo goed kunt voetballen?”

Jacobs denkt dat trainer Dick Advocaat daarover in gesprek gaat met Berghuis. Tegen AZ ging het ook mis. “Ja, ik weet wel zeker dat hij met hem gaat praten en zegt dat hij dat niet kan maken. Ook het Nederlands elftal staat op het spel. Ik zou als bondscoach wel twee keer nadenken. Hij mag blij zijn dat hij erbij zit. Hij moet laten zien wat hij kan, want ik vind het een geweldige speler. Maar z’n gedrag… Hij mag blij zijn dat hij zelf niet geblesseerd raakt. Dan moet je hem eigenlijk wisselen.”

Clubwatcher Sinclair Bischop laat een tegengeluid horen. “We moeten ook niet overdrijven. Bij elke club zit een kwalletje. Vitesse heeft dat met Bazoer en misschien Tannane, Ajax heeft Tadic. Dumfries zie ik ruzie maken op het veld.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *