Orkun Kokcu: ‘Ik ga Dick Advocaat missen’

Dick Advocaat is bezig aan zijn laatste maanden als trainer van Feyenoord. Middenvelder Orkun Kokcu zal hem in ieder geval gaan missen na de zomer. Dit zegt hij in een gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Naast het tactische en technische gedeelte, let hij ook op houding”, vertelt Kökcü in het AD. “Hij vond dat ik vorig seizoen zoveel plezier uitstraalde en dat het dit seizoen vaak leek alsof voetballen een verplichting was. Een vrolijke speler presteert beter dan een chagrijnige jongen, is het idee. Daar ben ik over na gaan denken en mee aan de slag gegaan. Ja, ik zal hem straks nog missen als hij is gestopt als trainer. Hij is eerlijk en zegt waar het op staat.”

Kökcü zocht ook contact met Mohamed Ihattaren. Ze zaten toen allebei niet in de beste periode uit hun loopbaan. “In het begin van het seizoen had ik vaak contact met hem. We hadden het toen allebei moeilijk. De laatste tijd heb ik hem niet meer gesproken. Het is een lastig seizoen voor hem, maar hij kan geweldig voetballen. Er is nu kritiek van allerlei mensen, maar dat hoort er ook bij. Daar moet je als speler ook mee leren omgaan. Uiteindelijk moeten onze voeten spreken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *