FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Geen WK zou geen verrassing zijn, zeker met Frank de Boer’

Nederland verloor gisteren met 4-2 van Turkije in de strijd om een ticket voor het WK in Qatar. De Turkse pers was na deze wedstrijd keihard voor Oranje en bondscoach Frank de Boer.

‘We hebben het sap uit de sinaasappel geperst’, kopt Habertürk, verwijzend naar Oranje. ‘Dit is een historische overwinning. Het is niet makkelijk om tegen het gestructureerde Nederland te spelen, maar Turkije heeft een team met goede voetballers en een goede bondscoach (Senol Günes, red.).

Toch klinkt er ook stevige kritiek op Oranje. ‘Dit was het minst oplossingsgerichte team waar we lange tijd naar hebben gekeken. Het zou niet verbazingwekkend zijn als ze zich niet plaatsen voor het WK, zeker niet met Frank de Boer aan het roer’, klinkt het. ‘De sinaasappel was zoet, maar er waren ook bittere signalen: invaller Luuk de Jong bezorgde Turkije problemen.’

‘Burak Yilmaz heeft Nederland gesloopt en geschiedenis geschreven!’, juicht Milliyet. De 35-jarige spits wordt ‘de held van Istanbul’ genoemd. Sabah concludeert dat heel Turkije een ‘historisch hoofdstuk’ heeft toegevoegd aan de voetbalgeschiedenis van het land.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *