FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Jordy Wehrmann wil sterker terugkeren bij Feyenoord

Jordy Wehrmann wordt momenteel door Feyenoord uitgeleend aan het Zwitserse FC Luzern maar de speler hoopt zelf na de zomer weer sterker terug te keren in Rotterdam. Hij maakt momenteel een uitstekende ontwikkeling door.

“Het is best snel gegaan”, blikte Wehrmann terug. Hij maakte begin februari de transfer en ontwikkelde zich al snel tot vaste basisspeler. “Ik kreeg te horen dat Luzern interesse had om mij een halfjaar te huren. Ik heb met ze gesproken, een afweging gemaakt en uiteindelijk had ik er een goed gevoel bij. Je wil graag spelen en je graag ontwikkelen en die kans heb ik hier gekregen. Feyenoord vond het ook een goed idee.”

Ook na het moment dat Wehrmann in Zwitserland arriveerde ging het snel. “Ik moest eerst een week in quarantaine en ben daarna aangesloten bij de groepo. Ik had anderhalve groepstraining meegedaan en speelde toen al m’n eerste wedstrijd. Daarna is de marathon begonnen: enorm veel wedstrijden; zondag, woensdag, zondag, donderdag… zo ging dat een wedstrijd of elf door. Het was mooi om gelijk zo binnen te komen. Je moet gelijk mee in dat tempo en dan gaan de dagen best snel.”

Wehrmann vergelijkt het Zwitserse voetbal met de Duitse competitie. “Er is een bepaalde mentaliteit die je bij de Duitsers ook ziet. Heel fysiek, heel direct en een bepaalde winnaarsmentaliteit. Daar leer je wel in meegaan. Ik weet nog de eerste wedstrijd dat ik bij de selectie zat. Voor de wedstrijd gaf de aanvoerder een motivatiespeech. Dan zie je hoe die gasten elkaar zitten op te peppen en te motiveren. Ik dacht: wow, dit is wel even wat anders.”

Hoewel hij het goed naar zijn zin heeft bij Luzern, koos Wehrmann dus voor een terugkeer naar De Kuip. “Met meneer Arnesen (Frank Arnesen, technisch directeur, red.) heb ik meerdere keren gesproken. Ik heb het gevoel dat ik nog niet klaar ben bij Feyenoord. Dat ik misschien wel de extra ontwikkeling nodig heb ergens anders, om uiteindelijk bij Feyenoord te slagen. Met die insteek ben ik ook hier dit traject in gegaan. Uiteindelijk krijg ik hier de kans om veel minuten te maken op een goed niveau. Ik ben blij dat dit zo tot stand is gekomen. Ik hoop veel wedstrijden te spelen en fitter, sterker en met meer ervaring terug te komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *