FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord gaat meedoen aan de Eredivisie voor vrouwen

De vrouwen van Feyenoord maken komend seizoen deel uit van de Eredivisie. Dat hebben de Rotterdammers bekendgemaakt via hun digitale huis.

Ze schrijven: “Feyenoord en de KNVB zijn het eens geworden over toetreding van de stadionclub tot de Pure Energie Eredivisie Vrouwen vanaf seizoen 2021-2022. Feyenoord wil met de deelname aan de hoogste competitie van Nederland het vrouwenvoetbal in Rotterdam en omstreken een extra impuls geven.”

Technisch directeur Frank Arnesen reageert: “Dit is de logische vervolgstap van vier jaar hard werken. Ik denk dat iedereen het erover eens is dat een topclub als Feyenoord in de Eredivisie Vrouwen thuishoort. Nu we van de KNVB de kans krijgen om komend seizoen toe te treden, moeten we die als club pakken. Daarbij beginnen we bescheiden en houden we de kosten gelijk aan die van dit seizoen. Zo bouwen we gestaag aan een lichting Feyenoord Vrouwen die uiteindelijk mee moet gaan doen om de prijzen.”

Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord, is dolgelukkig: “In 2019 wilden we binnen twee jaar naar de Eredivisie Vrouwen, dus het is mooi dat we die belofte waar hebben kunnen maken. Jongens kunnen al sinds jaar en dag dromen van een optreden in Feyenoord 1 en vanaf volgend seizoen is diezelfde droom reëel voor duizenden meiden. Dat is ook wat Feyenoord moet zijn: een club waar iedereen, man én vrouw, zich mee kan identificeren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *