Corona-uitbraak bij Feyenoord groter dan gedacht

De corona-uitbraak bij Feyenoord lijkt groter dan in eerste instantie gedacht. De Rotterdammers hebben inmiddels bekendgemaakt dat er ook een tweede speler besmet is geraakt. Het betekent dat Dick Advocaat zondag tegen Fortuna Sittard vanwege coronaproblematiek geen beroep kan doen op in totaal vijf spelers.

Feyenoord maakte vrijdagmiddag bekend dat in elk geval vier spelers niet in actie kunnen komen vanwege coronaproblemen. Eén speler, Luis Sinisterra volgens De Telegraaf, werd positief getest op het coronavirus en drie anderen zijn preventief in quarantaine gegaan omdat zij langer dan 15 minuten nauw in contact zijn geweest met de Colombiaanse aanvaller.

Feyenoord heeft vrijdagochtend de complete selectie opnieuw laten testen en uit de nieuwe testronde is een nieuw geval naar voren gekomen. Het nieuwe geval maakt geen deel uit van het drietal dat preventief in quarantaine is gegaan. Daardoor mist Advocaat door corona vijf spelers tegen Fortuna.

“Het is te hopen dat er niet meer bijkomen”, zei Advocaat vrijdagmiddag nog. “De coronabesmetting kwam als donderslag bij heldere hemel. Het is gebeurd toen de spelers vrij waren. De jongen die corona heeft, zegt niet te weten waar het gebeurd is.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *