FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Heerenveen-directeur wees aanbod van Feyenoord af’

Ferry de Haan werd onlangs door SC Heerenveen aangetrokken als vervanger van Gery Hamstra. De algemeen directeur van Excelsior gaat bij Heerenveen het technische takenpakket onder handen nemen. Dat De Haan nu pas vertrekt bij Excelsior, mag een klein wonder heten. In het verleden stond onder andere Feyenoord al op de stoep voor de bestuurder, blijkt uit een interview met Voetbal International.

Voor De Haan is Excelsior een speciale club. Als middenvelder speelde hij voor Excelsior en nadat hij zijn schoenen aan de wilgen hing, kon De Haan aan de slag als commercieel directeur en later algemeen directeur. De afgelopen jaren werd De Haan meerdere malen benaderd door andere clubs, vertelt de kersvers technisch manager van sc Heerenveen. “Ik vroeg mezelf op een gegeven moment wel af: hoe vaak ga ik nog ‘nee’ zeggen tegen andere clubs? Dat heb ik de afgelopen jaren namelijk al vijf keer gedaan. SC Heerenveen was de zesde club. Toen ik de interesse liet bezinken, kwam ik wel tot de conclusie dat ik dit niet wilde laten lopen.”

Onder andere FC Twente en Feyenoord klopten in het verleden bij De Haan aan, maar konden hem destijds niet overtuigen. Heerenveen lukte dat wél, waardoor De Haan per 1 juni in Friese dienst treedt. “Wat voor mij heel prettig is, is dat ik me hier volledig op technische zaken kan focussen. Dat was wel een factor.”

Toch duurt het nog even voordat De Haan aan zijn nieuwe job begint. “Voor die tijd zal ik hier ook al de nodige gesprekken gaan voeren, hoewel mijn prioriteit natuurlijk bij Excelsior ligt de komende vijf weken. Maar ik hoop de komende periode al gesprekken te gaan voeren met mensen binnen de organisatie van Heerenveen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.