FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Lutsharel Geertruida krijgt een knieoperatie

Lutsharel Geertruida kan voorlopig niet spelen voor Feyenoord. De 20-jarige speler moet namelijk onder het mes voor zijn knie. Dit meldt de club via haar digitale huis.

Hoe lang Geertruida precies aan de kant staat, maakt Feyenoord niet bekend. Hij komt dit seizoen in ieder geval niet meer in actie. De ploeg van coach Dick Advocaat speelt zondag de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen FC Utrecht. Daar dient vrijdagmiddag nog wel een door de Domstedelingen aangespannen kort geding over.

Geertruida viel vorige week zondag geblesseerd uit in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Hij miste daardoor al de ontmoeting met stadgenoot Sparta in de halve finale van de play-offs. Tyrell Malacia speelde noodgedwongen als rechtsback. Geertruida was dit seizoen een vaste waarde bij Feyenoord. Hij speelde 37 officiële duels, waarin hij acht keer scoorde en twee assists gaf.

Feyenoord schrijft dat Geertruida ook het tweede deel van het EK O21 moet missen, maar Jong Oranje-coach Erwin van de Looi liet al doorschemeren dat Devyne Rensch sowieso de voorkeur had gekregen. Hij vindt de Ajacied ‘net iets verder in zijn ontwikkeling’.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *