FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord-transfer niet makkelijk voor Trauner: ‘Was erg moeilijke situatie’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Feyenoord-trainer Arne Slot is blij met zijn nieuwe aanwinst Gernot Trauner. De 29-jarige centrale verdediger beschikt namelijk over de nodige leiderschapskwaliteiten.

Tegenover de clubkanalen van Feyenoord vertelt Trauner over de gesprekken die hij met Slot heeft gevoerd. De twee kwamen elkaar in de Europa League al een keer tegen, toen AZ over twee wedstrijden van LASK Linz verloor. “Ik heb met hem gesproken, maar niet over die wedstrijd”, vertelt Trauner. “Ik kende hem al en heb veel goede verhalen over hem gehoord. Hij heeft me verteld hoe hij wil spelen. Dat lijkt op de manier hoe we bij LASK speelden. Ik denk wel dat het kan werken.”

“Arne Slot ziet in mij een ervaren speler”, gaat Trauner verder. “Feyenoord heeft een getalenteerd team, maar ze hebben iemand nodig die ze kan aansturen. Ik denk dat ik dat kan. Ik heb de wedstrijd van gisteren (zondag speelde Feyenoord tegen PAOK, red.) ook gezien. Toen zag ik dat er veel kwaliteit in dit team zit. Ik ben trots dat ik hier ben en hoop dat ik Feyenoord kan helpen op het veld.””

Het was voor Trauner geen gemakkelijke keuze om Oostenrijk en LASK achter zich te laten. “Het was een erg moeilijke situatie voor mij. Dat was namelijk mijn thuis. Ik heb daar ook mijn familie en ouders zitten. Datzelfde geldt voor mijn vrouw met haar familie. Het was dus niet makkelijk voor ons. Maar toen ik hier kwam en zag hoe professioneel de club is en de geweldige stad is, was het een stuk makkelijker om te vertrekken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.