FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Analist Wim Kieft trekt pijnlijke Feyenoord-conclusie

Feyenoord lijkt dit seizoen helemaal los te zijn. Maar volgens Wim Kieft moeten we dit wel in een bepaald perspectief plaatsen. Vooral voor de Eredivisie is het leuk, aldus de oud-spits van Ajax, PSV en het Italiaanse Pisa.

“Bij Feyenoord is Van Gaals leeftijdsgenoot Dick Advocaat vertrokken en we kunnen niet ontkennen dat het onder diens opvolger Arne Slot leuker oogt dan voorheen”, schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. “Het sprankelt allemaal iets meer. Dat is een understatement, maar tegelijkertijd zijn de tegenstanders nog niet van bijster hoog niveau geweest. De Zweden van IF Elsborg waren een gemakkelijke prooi.”

Kieft gaat verder: “Voor de Eredivisie staat er een prima team met Luis Sinisterra – onder Advocaat lang geblesseerd – Jens Toornstra en die Oostenrijker Gernot Trauner met die rare pleister op zijn neus. En natuurlijk met Guus Til en Alireza Jahanbakhsh. Zij geven Feyenoord iets extra’s. Tegelijk zijn het twee spelers die het toch niet wisten waar te maken in het buitenland. Til niet bij Spartak Moskou en SC Freiburg en Jahanbakhsh bij Brighton & Hove Albion.”

Daarom concludeert de voormalige Oranje-international: “Leuk dus voor de Eredivisie, maar ongeschikt voor de grote internationale clubcompetities.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *