FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Guus Til in de winter terug naar Spartak Moskou

Guus Til maakt indruk in de Kuip. De middenvelder wordt voor een seizoen gehuurd van Spartak Moskou waar hij niet in het stuk voorkwam. Maar nu hij zo goed speelt en zelfs gescoord heeft voor Oranje zou het zomaar kunnen dat hij in de winterstop gaat worden teruggehaald.

Dat schrijft Feyenoord Transfermarkt over uitblinker Til, die de Rotterdammers tegen NEC aan de overwinning hielp met twee belangrijke treffers. De teller staat in dertien wedstrijden al op elf doelpunten in Feyenoord-dienst en dat leverde hem ook al speeltijd op onder Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. In het Arne Slot-tijdperk is hij zelfs topscorer boven bijvoorbeeld Luis Sinisterra (acht goals) en Bryan Linssen (zes treffers).

Volgens het doorgaans betrouwbare medium heeft de Russische topclub een optie om Til in de winter terug te halen naar de Premier League. Of dat ook gebeurt, ‘is nog geen duidelijkheid’. ‘Het hangt allemaal af van de nieuwe coach. En of Spartak de optie heeft om het te kunnen betalen. We hebben een financiële limiet en op dit moment zijn alle opties bezet’, laten Russische bronnen weten aan het medium.

In dienst van Spartak Moskou kwam Til tot 24 wedstrijden, waarin hij tweemaal scoorde en drie assists gaf. De club verhuurde hem ook een periode aan SC Freiburg, maar daar was hij in zeven wedstrijden niet eenmaal direct betrokken bij een doelpunt. Hoewel er weinig bekend is over de details in het huurcontract van Til, lijkt er vanuit Feyenoord geen koopoptie te zijn opgenomen in de huurdeal.

One thought on “‘Guus Til in de winter terug naar Spartak Moskou

  1. Wat is de reden dat er géén koopoptie op Guus Til zou bestaan. Is dat de financiële situatie bij Feyenoord? Er moet i.v.m. het beleid bij Feyenoord óók eens een informateur worden aangetrokken, lijkt het.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *