FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Bij Feyenoord kom je meer aan je trekken dan bij Ajax’

Ajax wint dit seizoen haar competitiewedstrijden wel op een erg makkelijke manier. Iets waar analist en voormalig topvoetballer Ruud Gullit maar slecht kan naar kijken. Hij heeft liever de spanning bij Feyenoord!

“Ik was aanwezig bij Ajax-SC Cambuur en daar hing een opvallend sfeertje”, begint Gullit. “Het ontbrak aan iedere spanning. Niemand vroeg zich af of Ajax ging winnen, maar iedereen ging zitten met het idee hoe hoog de zege zou uitvallen. Spelers kunnen zich zo’n houding niet permitteren. Zulke nonchalance kost je de kop. De eerste twintig minuten liet Ajax verdedigend steekjes vallen en bood ruimte aan SC Cambuur. Alleen wisten de Friezen dat niet in doelpunten te vertalen. Uiteindelijk werd het 9-0.

Als neutrale voetbalfan zit ik niet te wachten op duels zonder spanning. Voor mij is spanning een wezenlijk onderdeel van voetbal kijken.”

De voormalige Oranje-international stelt daarom: “Bij Feyenoord kom je dan beter aan je trekken dan bij Ajax. Ga naar De Kuip en je weet nog steeds niet wat je te wachten staat. Hoewel er iets groeit in Rotterdam, blijft het onvoorspelbaar. Tegen NEC komt Feyenoord snel met 2-0 voor, geeft die voorsprong weg (2-3) om de achterstand om te buigen in een 5-3 overwinning. Zo’n verloop is leuker dan doelpunten tellen zoals in Amsterdam. Alhoewel iedere club in Ajax’ positie zou willen verkeren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *