FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Noa Lang lijkt op een jonge Robin van Persie’

Noa Lang heeft zijn eerste twee interlands achter de rug als international van het grote Oranje. Volgens Pierre van Hooijdonk lijkt de aanvaller een beetje op Robin van Persie. “Hij eiste in zijn eerste wedstrijden bij Feyenoord ook alles op. Die kwaliteit straalt er gewoon van af.”

Dat vertelde Van Hooijdonk tijdens de analyse van de NOS nadat ook Rafael van der Vaart lovende kritieken had over Lang. “Hij speelde echt sterk”, oordeelde de voormalig middenvelder. “Hij creëerde openingen met zijn acties en dat is precies wat je nodig hebt tegen dit soort tegenstanders. Hij oogde een beetje als spelverdeler vanaf de linkerkant, echt waanzinnig om naar te kijken.” Ook de uitstraling van de oud-Ajacied sprak Van der Vaart aan. “Ik hou er van. Het is pas zijn tweede interland, maar hij heeft nu al schijt aan alles.”

Ook de Nederlandse media waren onder de indruk van Lang. Van De Telegraaf en Voetbal International kreeg hij bijvoorbeeld een zeven, terwijl het Algemeen Dagblad hem samen met Arnaut Danjuma als een van de uitblinkers liet noteren. Volgens de ochtendkrant zijn de nieuwe aanvallers ‘van Champions League-niveau’. ‘Ze zijn verder dan talenten die bij Oranje aansluiten en nog vooral op ontdekkingsreis zijn binnen Nederland. Wat mooi was om te zien gisteravond: ze zien elke balaanname als een kans op actie. Lef en de vaardigheid om 1-tegen-1 een man uit te spelen zijn gewilde wapens in het topvoetbal.’

De buitenspeler van Club Brugge was zelf ook niet ontevreden met zijn eerste optredens in het Nederlands elftal. “Het doel is om erbij te zijn op het WK in Qatar. Ik vind mezelf een blijvertje, ja, maar dat is niet aan mij”, zei de oud-Ajacied enigszins zelfvoldaan met een glimlach op zijn gezicht. Ook was hij vol lof over zijn samenwerking met Memphis Depay, met wie hij binnen- en buiten de lijnen goed kan opschieten. “Het is leuk als zo’n grote speler je bij de hand neemt, dat is voor mij alleen maar goed. Het is jammer dat ik niet gescoord heb, maar ik ben blij dat het hem wel gelukt is.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.