FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ronald Koeman krijgt twaalf miljoen euro mee van Barcelona’

FC Barcelona heeft Ronald Koeman de laan uitgestuurd maar dit betekend wel dat ze een flinke vergoeding aan hem moeten betalen. Naar verluidt gaat het om maar liefst twaalf miljoen euro.

Koeman is niet langer de trainer van Barcelona, zo werd woensdagavond bekend. De nederlaag bij Rayo Vallecano (1-0) werd hem fataal. Koeman lag al langere tijd onder vuur, maar mocht aanvankelijk blijven zitten van clubpresident Joan Laporta.

Het feit dat Koeman recht heeft op een ontslagvergoeding van twaalf miljoen euro, zorgde ervoor dat Laporta in eerste instantie niet de knoop wilde doorhakken. Nu het niet beter gaat, is dat alsnog gebeurd. Koeman krijgt volgens Spaanse media twaalf miljoen euro mee.

Voor Barcelona komt het slecht uit: de Catalaanse grootmacht verkeert in financieel noodweer en staat voor de immense klus om de komende jaren een miljardenschuld weg te werken. Bovendien wordt Quique Setién, voorganger van Koeman, nog steeds doorbetaald.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *