FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Conference League

Als voetballiefhebber ken je de Conference League vast en zeker! Dit noemen we ook wel de UEFA Europa Conference League (UECL). Dit is de nieuwe Europese voetbalbekercompetitie. Sinds 2021/2022 is deze pas van start gegaan en bestaat nog niet zo lang. Ieder jaar zal het bekertoernooi door de UEFA georganiseerd worden.

Het is na de UEFA Champions League en de UEFA Europa League een belangrijke clubcompetitie in Europa. Sinds 2015 bestaat eigenlijk het idee al van een derde voetbaltoernooi binnen Europa. Er is in december 2018 al wel bekend gemaakt door de UEFA dat de competitie er gaat komen, maar het heeft toch even geduurd.

Hoe werkt de Conference League?

Er wordt binnen de Conference League gespeeld net als het systeem wat gebruikt wordt bij de UEFA Champions League. Dit wil dus zeggen dat er voor de kwalificatie clubs die gekwalificeerd zijn onder worden verdeeld in een groep van kampioen en de niet kampioenen. Er zijn dan drie voorrondes en dan wordt er nog een play-offronde gehouden en dan pas begint de groepsfase. Het is tijd voor de groepsfase? Dan begint het hoofdtoernooi.

De ploegen spelen dan in één groep een thuis en een uitwedstrijd. Dit doen ze dan tegen de andere drie ploegen uit hun groep. Er zijn in totaal acht groepen en iedere groep bevat vier teams. Vervolgens heeft iedere volgende ronde een knock-out ronde met een thuis- en uitwedstrijd. Als laatste is er dan de finale en die bestaat zoals gewoonlijk uit één wedstrijd en deze wordt altijd op neutraal terrein gespeeld.

Het stadion waar de finale gespeeld zal worden, wordt al lang vooraf gekozen. Dit kan ervoor zorgen dat een winnend team dus de finale moet spelen in zijn eigen stadion. In totaal zijn er vijftien wedstrijddagen en dan worden er 141 wedstrijden in totaal gespeeld. Het team dat wint binnen de Conference League zal een startbewijs krijgen voor een nieuw seizoen van de UEFA Europa League.

Meer over de Conference League

Leuke dingen om te weten over de Conference League:
– De namen die besproken werden tijdens een partijtje poker voordat de echte naam Conference League is gekozen, waren Europa League 2 of UEL2.
– 24 september 2019 is de dag waarop bekend is gemaakt dat het de naam Conference League zou krijgen.

– De donderdagen zijn de dagen waarop de wedstrijden afgewerkt zouden worden, is bekend gemaakt op 24 september 2019.
– 24 mei 2021 is de dag waarop de trofee van het toernooi voor de allereerste keer is gepresenteerd.
– Verdeling Europese tickets in Nederland.

De nieuwe verdeling van de Europese tickets in Nederland

o Kampioen: groepsfase Champions League
o Nummer twee: tweede voorronde Champions League
o Nummer drie: derde voorronde Conference League
o Play-offwinnaar: tweede voorronde Conference League
o Bekerwinnaar: play-offs Europa League

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.