FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Injectie van negentig miljoen euro voor Feyenoord’

Er is veel gaande bij Feyenoord. Volgens sportmarketeer Chris Woerts willen vijf rijke Rotterdammers in totaal negentig miljoen euro in de club pompen.

Woerts heeft zich vaker uitgesproken over investeerders voor Feyenoord. Vooralsnog leverde dat geen doorbraak op, maar in Veronica Inside laat hij nu weten: “Er staat heel veel te gebeuren bij Feyenoord. Feyenoord City is een dood project. Er zijn nu vijf vermogende Rotterdammers opgestaan en die gaan negentig miljoen euro in de club stoppen.”

“Het bedrag is in tweeën opgesplitst. Ze moeten natuurlijk Goldman Sachs uitkopen, dan ben je er al 24 kwijt”, vervolgt de oud-directeur van Feyenoord. Dan moeten ze de Vrienden van Feyenoord, die uit willen stappen, uitkopen. Die willen hun inleg dan terug. Dat is zo afgesproken. Het betekent wel dat het stadion terug naar de club gaat. Dan heb je alles in eigen beheer. Dat is het beste voor de club.”

Feyenoord zou dan dertig tot veertig miljoen euro in de selectie kunnen steken. Volgens Woerts gaat het om ‘clubliefde’ van de investeerders. “Er zijn twee voorwaarden die ze hebben gesteld: geen Feyenoord City en ze willen af van de STICO. Dat is het beleidsorgaan boven de raad van commissarissen, daar willen ze eigenlijk vanaf. Het is een heel lastig orgaan en ze willen snel kunnen beslissen.”

Presentator Wilfred Genee is sceptisch. Woerts beweerde immers vaker dat er een financiële doorbraak aan zat te komen. “Dit is echt waar! Zolang er niks is getekend, is er natuurlijk niks zeker, maar dit is wel heel serieus. Hier zijn ze achter de schermen al zo lang mee bezig. Die Amerikanen zijn al heel lang uit beeld”, aldus de sportmarketeer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *