FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord kiest in april tussen een gerenoveerde Kuip of nieuw stadion’

De plannen voor een nieuw stadion bij Feyenoord zijn nog niet afgeschreven. In april willen de Rotterdammers een keuze maken tussen gerenoveerde Kuip of een nieuw stadion.

Donderdagavond was er een gesprek tussen de club, Stadion Feijenoord en de Rotterdamse gemeenteraad. Daaruit bleek volgens RTV Rijnmond dat er over een paar maanden definitief wordt besloten wat de toekomst van het stadiongebied in Rotterdam-Zuid gaat zijn. Als er besloten wordt tot het bouwen van een nieuw stadion, zal het uitwerken van dat plan nog enkele maanden extra in beslag nemen.

Nieuwbouw ligt nu weer op tafel omdat het eerder genoemde bedrag van 180 miljoen euro, dat een te veel aan bouwkosten betekende, te hoog ingeschat is. Het zou nu gaan om 50 miljoen met de mogelijkheid op extra bezuinigingen. Dat is goed nieuws voor Feyenoord, dat in de meeting herhaald heeft een nieuw stadion te willen. Dat kan echter alleen als het financieel haalbaar is.

Begin november werd duidelijk dat de plannen rondom Feyenoord City op losse schroeven kwamen te staan. De club gaf destijds aan dat het onderzoek zou doen naar het project en of er zaken goedkoper zouden kunnen. Wellicht gaat dat onderzoek ertoe leiden dat er in april toch besloten kan worden om een nieuw stadion neer te zetten in Rotterdam-Zuid.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *