FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord is zondag kansloos tegen Ajax’

Zondag staat de Klassieker weer op het programma. Feyenoord ontvangt dan in eigen huis Ajax. En volgens analist Johan Derksen zullen de Rotterdammers geen enkele kans maken.

Wim Kieft heeft daarentegen vertrouwen in Feyenoord. “Je kunt het Ajax nu moeilijk maken en dat kon je vorig jaar niet.” De speelwijze van Arne Slot maakt de Rotterdammers extra kansrijk, zo meent de oud-international. Ze durven nu wel dat initiatief te nemen.”

”Voor Ajax gaat het zonder publiek wel een stuk makkelijker worden”, vult René van der Gijp aan. ”Op het moment dat Ajax de bovenliggende partij is geef je het makkelijker weg zonder publiek dan met publiek. Als dat publiek Feyenoord de hele tijd blijft steunen dan helpt dat de ploeg enorm.”

Feyenoord bleef zondag in Groningen steken op een 1-1 gelijkspel. Marcos Senesi scoorde, maar ging kort daarna ook in de fout. Bedragen van zestien miljoen euro of meer acht Derksen daarom onhaalbaar. “Dat krijg je nooit. Feyenoord heeft zich rijk gerekend met die jongen. Die hebben zich door zaakwaarnemers wijs laten maken dat ze goud in handen hebben. Het is een kwetsbare, middelmatige verdediger.”

Van der Gijp haakt in: “Er zijn een paar clubs met geld en als ik nou voor Senesi zou gaan als Napoli: ik huur hem duur. Dan kan ik het een jaar aankijken en dan betaal ik het jaar daarna rest wel. Ik zou nu geen zestien miljoen betalen hoor, als ik ernaar zit te kijken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *