FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Mark Rutte: ‘Tot 14 januari geen publiek in stadions’

Het kabinet verlengt de huidigecorona maatregelen tot 14 januari. Dit heeft Mark Rutte vanavond bekend gemaakt tijdens een personferentie. Dit betekend geen publiek tijdens de Klassieker van zondag tussen Feyenoord en Ajax.

De maatregelen golden aanvankelijk tot 18 december, waardoor de Rotterdammers stiekem nog hoopten op een volle Kuip tegen de aartsrivaal. Daar kan nu definitief een streep door. Het kabinet maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant van het coronavirus en houdt vast aan de maatregelen. Daardoor zijn fans ook tijdens de laatste twee speelrondes voor de winterstop niet welkom in de Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-stadions. In Nederland worden de competities op 14 januari hervat, waardoor dan mogelijk weer publiek welkom is.

De stadions zijn sinds 12 november gesloten. De KNVB en de clubs spraken al meermaals hun onvrede uit over de maatregelen, die ook het amateurvoetbal treffen. Amateurteams mogen ook de komende drie weken niet na 17.00 uur trainen of spelen. De bond besloot eerder al de A-categorie tot de winterstop stil te leggen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *