FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Vinnige Guus Til: ‘Geen zin om daar wat over te zeggen’

Zondag staat de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op de kalender. En voor Guus Til is het zijn eerste Klassieker. Opponent Ajax wil hij niet al te veel complimenten geven, bij RTV Rijnmond.

“Daar is wel genoeg over gezegd. Ze zijn met vlag en wimpel door in de Champions League en in de competitie hebben ze het afgelopen jaar goed gedaan. Ze zijn gewoon ontzettend goed. Ik denk dat we het ze heel moeilijk kunnen maken en ik denk zeker ook dat we kunnen winnen. Maar we zijn wel de underdog.”

Op de ranglijst zien we dat Feyenoord evenveel punten verzamelde als Ajax. “Weet je wat het ook is: Feyenoord komt van verder, heeft de afgelopen jaren niet gewonnen van Ajax, en Ajax speelt in de Champions League. Als je puur objectief kijkt, denk ik dat Feyenoord de underdog is. Maar ik weet wel zeker dat we kunnen winnen van Ajax.”

Het gespreksonderwerp ‘leeg stadion’ vindt de middenvelder ietwat vermoeiend worden. “Om het daar nu weer over te hebben… Het is al een tijdje zo en is vorig jaar ook zo geweest. Ik heb niet echt zin om er weer wat over te zeggen. Natuurlijk is dit de Klassieker en had ik die graag met supporters gespeeld. Omdat het een ervaring voor het leven is. Het is de grootste wedstrijd van Nederland. In de toekomst kijk je toch terug op je carrière en kan je zeggen dat je een Klassieker hebt gespeeld. En gewonnen? Dat hoop ik wel ja!”

Til wordt dit seizoen door Feyenoord gehuurd van Spartak Moskou. Reeds is bekend dat de middenvelder vermoedelijk te duur is voor een permanente transfer naar Rotterdam-Zuid, en dus ruiken nu ook andere clubs bloed. Volgens TEAMTalk hebben Everton en West Ham United namelijk interesse getoond in Til. Volgens de Engelse media heeft Spartak een optie om Til in januari vervroegd terug te halen uit De Kuip, en dat zou natuurlijk bijzonder aantrekkelijk kunnen zijn voor de club, als het Til vervolgens voor de nodige miljoenen aan Everton of West Ham United kan doorverkopen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *