Dusan Tadic blikt terug op moeizame Klassieker

Ajax wist gisteren de Klassieker op bezoek bij Feyenoord met 0-2 te winnen maar het spel was niet om aan te zien. Dusan Tadic is blij met de overwinning van zijn ploeg, die Feyenoord ook de complimenten gaf voor de tegenstand dat het bood.

“Een moeilijke wedstrijd, deze Klassieker”, stelt Tadic voor de camera van ESPN. “Ik denk dat wij in de eerste helft beter speelden. Toen wij een man minder hadden, had Feyenoord een beetje kans. In de tweede helft was er meer strijd en had Feyenoord een paar goede aanvallen. Het is belangrijk om te winnen.”

De aanvoerder merkte dat er een ander soort voetbal gevraagd werd na de openingstreffer (eigen doelpunt Marcos Senesi, red.). Tadic: “Wanneer je met 1-0 voorstaat in De Klassieker moet je een beetje slim spelen. Wij zeiden dat we het tweede doelpunt moesten maken, maar Feyenoord heeft hoog druk gezet op ons. Soms was het één tegen één en dan moeten wij onze aanvallers zoeken. Wij kunnen dat beter doen, maar het belangrijkste is dat we deze wedstrijd gewonnen hebben.”

Dat Ajax deze wedstrijd niet goed speelde, maar toch winnend afsloot, zegt Tadic genoeg over de teammentaliteit. “We moeten altijd goed werken. Als je niet goed speelt, moet je altijd honderd procent zijn en er alles aan doen om te winnen. Dat is de winning mentaliteit. Tijdens de laatste jaren werden wij daardoor kampioen en door onze kwaliteit. Dat moet basic zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *