Gertjan Verbeek ziet zichzelf niet meer werken in Nederland

Gertjan Verbeek ziet zich niet meer werken in Nederland. De 59-jarige trainer werd onlangs ontslagen bij Almere City vanwege slechte resultaten. Hoewel hij een nieuw dienstverband niet helemaal wilde uitsluiten, ziet hij zichzelf die stap niet snel meer zetten.

Tegenover de NOS ging Verbeek in op zijn eigen toekomst als trainer in Nederland. “Je moet in de voetballerij nooit nooit zeggen. Er zijn meer trainers die hun afscheid hadden aangekondigd. Maar ik was al een jaar niet actief, hè, na Adelaide, mijn Australische avontuur. Zoiets zou ik nog wel leuk vinden. Maar de kans dat ik in Nederland nog iets ga doen als trainer, is klein.”

Dat het bij Almere City FC opnieuw niet lukte, nadat hij bij FC Twente ook ontslagen werd, wijt hij deels aan zichzelf. “Ik ben op non-actief gesteld. Officieel ben ik niet ontslagen, maar zo wordt het wel gezien. En ik ben niet de eerste trainer die ontslagen is in Almere de afgelopen vijf jaar. Dus er is toch iets wat niet klopt. Maar goed, ik heb er dit keer een aandeel in gehad en dan weet je dat je als trainer aan de beurt bent.”

Want de prestaties in Flevoland hielden niet over. “De laatste wedstrijd onder mijn leiding was een blamage. En daar moet ik mezelf verantwoordelijk voor stellen”, aldus Verbeek, die in de gesprekken die volgden met de clubleiding merkte dat ze niet meer op één lijn zaten. “En als je niet overeen kan komen hoe de boel vlot te trekken is, dan moet je ermee ophouden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *