FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Jon Dahl Tomasson staat voor terugkeer in Eredivisie’

Jon Dahl Tomasson zou zomaar eens kunnen terugkeren in de Nederlandse Eredivisie. Volgens Neal Petersen van FC Afkicken is hij namelijk in beeld bij Heerenveen om Johnny Jansen op te volgen.

Het huidige contract van Jansen in het Abe Lenstra Stadion loopt na dit seizoen af. Er zal nog over zijn toekomst worden gesproken, maar volgens Petersen is Heerenveen zich al aan het oriënteren mocht de samenwerking na dit seizoen stopgezet worden. Daarbij zou Tomasson zijn benaderd.

Tomasson is op dit moment nog hoofdtrainer van Malmö FF. De Deen leidde de Zweedse club afgelopen seizoen naar de landstitel en mocht deelnemen aan de groepsfase van de Champions League, waarin het kansloos was in een groep met onder meer Juventus en Chelsea.

Heerenveen haalde Tomasson in de jaren negentig op uit Denemarken. Hij ontwikkelde zich stormachtig onder leiding van Foppe de Haan, waarna hij voor clubs als Feyenoord en AC Milan speelde. Na zijn spelerscarrière ging hij verder als trainer. In die hoedanigheid was Tomasson eerder actief voor Excelsior en Roda JC Kerkrade.

Bij Heerenveen wacht men een moeilijke beslissing aangaande Jansen. De Fries geldt als kind van de club en de prestaties zijn niet onaardig te noemen gezien de geringe achterstand op de subtop. Daarentegen is er veel kritiek op de speelwijze van de Friezen, die volgens velen sprankeling mist.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *