FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ajax, PSV of Feyenoord lonkt voor Xavi Simons’

Xavi Simons timmert de laatste weken flink aan de weg bij Paris Saint-Germain. En dat is ook analist Ronald de Boer opgevallen. Hij zou de achttienjarige middenvelder graag zien in de Nederlandse Eredivisie.

Simons kreeg twintig minuten van PSG-trainer Mauricio Pochettino en betaalde het vertrouwen dubbel en dwars terug. “Ik vind hem opeens een man geworden”, reageert De Boer bij Rondo. “Echt een kerel. Daarvoor was hij nog een jeugdspelertje.”

“Hij is zo jong”, vervolgt De Boer. “Dat is het probleem bij PSG. Dan moet je zó exceptioneel zijn, zoals Mbappé. Hij moet vlieguren maken, maar gaat hij dat doen?”

“Als hij vlieguren krijgt bij Paris Saint-Germain, dan wordt hij echt een wereldtopper”, vult Van Basten aan. De Boer: “De kans is groot dat hij die niet krijgt…” Van Basten: “Dan kun je beter voor een club kiezen waar je wel die vlieguren maakt.”

Simons heeft een aflopend contract bij PSG en mag officieel onderhandelen met andere clubs over een transfervrije move. De Boer heeft wel een idee. “Een Nederlandse club zou leuk zijn voor hem. Natuurlijk. Welke? Maakt me niet uit; Ajax, PSV of Feyenoord.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *