FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord-icoon Wim Jansen op 75-jarige leeftijd overleden

Wim Jansen is vandaag op 75-jarige leeftijd overleden. Dit nieuws heeft Feyenoord vanmiddag naar buiten gebracht. Het Feyenoord-icoon leed aan dementie.

“Hoewel het intense verdriet uiteraard overheerst, is de familie van Jansen tegelijkertijd opgelucht dat hem een lange lijdensweg bespaard is gebleven. De familie vindt het fijn dat hun Wim tot het laatste moment de regie in eigen hand heeft kunnen houden, zo hebben zij de club laten weten”, meldt Feyenoord.

“Feyenoord verliest met Wim Jansen een icoon én kind van de club. Al op tienjarige leeftijd werd hij lid van Feijenoord, om er vervolgens liefst vijftien jaar in het eerste elftal te spelen en vele prijzen te veroveren. Ook na zijn spelerscarrière bleef Jansen de club trouw en was hij onder meer assistent- en hoofdtrainer, technisch directeur en adviseur. ‘Ik ben een paar keer bij Feyenoord weggegaan, maar altijd weer teruggekomen. Je zou het een bloedband kunnen noemen,’ zei hij hierover in zijn biografie.”

Als speler boekte Jansen veel succes met de Rotterdammers. “De middenvelder was een vaste waarde in het elftal dat in 1970 als eerste Nederlandse club de Europacup I en de Wereldbeker won. Vier jaar later tilde Jansen als aanvoerder ook de UEFA Cup de lucht in. Drie landstitels en een KNVB Beker maken de indrukwekkende erelijst van zijn periode als speler in De Kuip compleet.” In totaal kwam hij tot 476 officiële wedstrijden voor Feyenoord.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *