FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Arne Slot stak stokje voor uitgaande Feyenoord-transfer

Mandekker Ramon Hendriks kon deze transferperiode op huurbasis de overstap maken naar Sparta maar trainer Arne Slot heeft hier een stokje voor gestoken. De twintigjarige linksback annex centrumverdediger komt in De Kuip amper aan bod, maar mocht zelfs na de komst van Philippe Sandler niet weg.

“Als jij elke week een dubbele wedstrijd speelt is de trainingstijd marginaal voor zo’n jongen”, legt trainer Arne Slot vandaag uit. “Nu is dat veel meer.”

“Ik was al heel tevreden over zijn ontwikkeling over het afgelopen half jaar. Ik denk dat hij zich door de trainingen, die de komende maanden op het programma staan, nog verder kan ontwikkelen. Daarbij kijk je ook naar de bezetting voor zijn positie. Die is ook niet heel groot als je kijkt naar het aantal linkspoten dat wij achterin hebben. Je kijkt ook naar hoeveel wedstrijden er daadwerkelijk nog te spelen zijn. Hoeveel winst levert het op als hij aan een andere club verhuurd wordt? Dat is in de meeste gevallen veertien wedstrijden.”

De Feyenoord-trainer besluit over Hendriks: “Het kan wel goed voor een speler zijn om die te pakken in de Eredivisie, maar ik denk dat het voor hem heel goed is als hij nog een half jaar bij ons is. Ons trainingsniveau is ook weer hoger geworden in mijn beleving. Zijn wedstrijden kan hij ook bij Onder 21 meepakken, iets dat natuurlijk wel van een ander niveau is.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *