FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord geeft opdracht om drie stadionplannen te onderzoeken

Feyenoord laat door een projectgroep drie stadionplannen onderzoeken. Dit heeft de club vandaag bekendgemaakt op haar digitale huis. Het gaat om twee opties voor vernieuwbouw van De Kuip en en één voor nieuwbouw op de kavel aan de Maas.

De Rotterdammers schrijven in een persbericht dat de plannen op dezelfde criteria worden beoordeeld. ‘Daarbij wordt onder meer gekeken naar bouwkosten, sfeerelementen, stichtingskosten, financierbaarheid en de bijdrage aan de begroting van Feyenoord. De projectgroep gaat diverse stakeholders, zoals supporters en de gemeente Rotterdam, vragen naar hun input’, aldus de club.

In totaal worden de opties aan een twintigtal criteria getoetst. ‘Zo moet een stadion bijvoorbeeld de sportieve ambities van de club mogelijk maken, goede commerciële faciliteiten bieden, veilig zijn en goed bereikbaar. Daarnaast zijn sfeerelementen, zoals dicht op het veld zitten en akoestiek, belangrijk. Het Programma van Eisen dat in de afgelopen jaren is opgesteld voor Nieuw Stadion is daarbij leidend.’

In de loop van april zal de projectgroep het eindrapport aanleveren. Dit eindrapport zal openbaar worden gemaakt. Een aantal maanden geleden legde Feyenoord de plannen voor het nieuwe stadion voorlopig stil. Toen kondigde de club ook aan dat alle opties opnieuw zullen worden bekeken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *