FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Arne Slot stelt Feyenoord-duo telkens opnieuw teleur

De selectie van Feyenoord wordt steeds breder en dat betekend dat er wekelijks spelers teleurgesteld worden. Zo ook Cyriel Dessers en Jens Toornstra. Beide spelers hebben hun waarde voor het team getoond maar moeten het toch doen met een reserverol.

Wat is voor Toornstra bijvoorbeeld nog het perspectief in Rotterdam? “Die vraag kan je zelf ook wel beantwoorden”, reageert Slot op de persconferentie vandaag. “Hij kan op meerdere posities uit de voeten en de trainer kiest op dit moment voor andere spelers. Jens zal aan de slag moeten en het beter gaan doen dan de jongens die op dit moment spelen. Dat geldt voor Jens en ook voor anderen.”

“Daar heeft hij best een zware kluif aan, want op dit moment doet een aantal het jongens heel goed. Als er een speler is die altijd wel aantoont dat hij er altijd weer inkomt is Jens het wel. Daar zal hij klaar voor moeten zijn”, vervolgt de Feyenoord-trainer, die weet dat Toornstra de laatste jaren wel vaker door coaches als eerst geslachtofferd werd. “Ik weet niet hoe hij er andere keren mee is omgegaan, want daar was ik niet bij. Volgens mij gaat hij er op een hele goede manier mee om. Zoals ik het ervaar en zie. Dit wil je heel graag zien van een speler. Dat geldt trouwens ook voor andere spelers.”

Cyriel Dessers bijvoorbeeld. “Hij is daar denk ik ook een heel goed voorbeeld van: een speler die het goed genoeg doet om te kunnen starten. Ze laten elke dag op de training zien waarom ze vinden dat ze wel moeten spelen. In de gesprekken hebben we open gesproken over waarom we tot bepaalde keuzes komen. Ik heb de indruk dat ze met mijn uitleg kunnen leven, maar wellicht dat ze hele andere dingen zeggen als ze met vrienden zijn. Alleen krijg ik die indruk niet op de club.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *