FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Je moet Guus Til niet met Jari Litmanen vergelijken’

Guus Til scoorde al dertien maal in de Eredivisie voor Feyenoord en kon op lof rekenen van Martin Haar. Clubicoon Willem van Hanegem is nog niet helemaal overtuigt van hem. Morgen neemt hij het op tegen zijn oude club AZ.

“Ja, die doelpunten”, zegt Van Hanegem tegen het Algemeen Dagblad. “Die heeft hij inderdaad gemaakt. Maar heel eerlijk, ik zie Til nog te vaak erg matig spelen. Afgelopen zondag tegen Cambuur, dat was toch ronduit slecht?”

Haar, die als assistent-trainer van AZ met Til samenwerkte, snapt de kritiek van De Kromme ‘ergens wel’. “Maar je moet Til niet met een Jari Litmanen vergelijken. Als hij bij ons aan hakballetjes en balletjes achter het standbeen begon, zei ik ook meteen ‘Guus, doe dat maar niet hè’. Dat kan hij ook gewoon niet. Maar deze jongen heeft enorme waarde voor Feyenoord.”

Dat Til geen speler is voor de fijnproever, klopt volgens Haar slechts ten dele. “Louis van Gaal haalde Guus ook gewoon bij Oranje hè. Til is de jongere versie van Jens Toornstra. Hij heeft scorend vermogen en beschikt over een gigantisch loopvermogen. In de Eredivisie maakt hij daarmee vaak het verschil. Waarom niet in Duitsland? Daar lopen jongens die precies hetzelfde kunnen en vaak nog veel beter. Daar worden toch extra dingen gevraagd.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *