FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Louis van Gaal: ‘Die spelen het niet zoals ik dat zou willen uitvoeren’

In de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland zal bondscoach Louis van Gaal gaan spelen met een nieuw systeem. Tot op heden speelde Oranje in een klassieke 4-3-3, maar tijdens de interlandweek gaat de bondscoach trainen met een 5-3-2-systeem. Dat laat NU.nl weten.

“De twee oefenwedstrijden ga ik gebruiken voor het implementeren van een nieuw systeem”, zegt Van Gaal na de bekendmaking van de definitieve selectie, waarin plaats is voor maar liefst 28 spelers. “Ik wil kijken of de spelers dat kunnen uitvoeren op de wijze zoals ik denk dat ze het moeten uitvoeren.”

Van Gaal kondigde na het halen van ticket voor het WK van later dit jaar al aan dat hij zou overschakelen naar een systeem met vijf verdedigers. In de WK-kwalificatiereeks speelde hij nog 4-3-3, omdat dat systeem de voorkeur van de spelers had.

“Je ziet in bijna iedere competitie dat er steeds meer teams zijn die dit systeem spelen. Maar die spelen het niet allemaal zoals ik dat zou willen uitvoeren. Daarvoor hebben we een hele week. Het wordt een intensieve week voor de internationals.”

Van Gaal ziet de eerste interlandweek van 2022 als het begin van de voorbereiding op het WK in Qatar. Omdat hij in de aanloop naar het toernooi in een nieuw systeem wil spelen, heeft hij 28 spelers opgeroepen. “Dan kan je zoveel mogelijk spelers daarin onderwijzen.”

PSV-verdediger Jordan Teze is een van die 28 spelers. Hij debuteert in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. “Hij valt op door zijn opbouwende kwaliteit. Omdat Stefan de Vrij geblesseerd is, moeten we zijn positie opvullen. Dat is Teze”, laat de bondscoach weten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *