FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ik weet niet of Senegal het beste land in onze groep is’

Nederland speelt op WK in Qatar tegen Senegal, Ecuador en het gastland Qatar. Bondscoach Louis van Gaal vindt het geen makkelijke poule. Vooral Senegal en Ecuador noemt hij lastige tegenstanders.

“Ik weet niet of Senegal het beste land in onze groep is”, zegt Van Gaal in de talkshow Humberto. “Ik kijk niet zo snel naar Afrikaans voetbal, omdat ik dat niet van zo’n hoog niveau vindt. Maar bij Senegal doen wel een aantal spelers mee, waar ik weleens voor in de markt was.”

Liverpool-ster Sadio Mané moest zelfs ooit naar Manchester United komen. “United kon hem betalen. Er wordt altijd gezegd dat ík 350 miljoen heb uitgegeven, maar ik heb niets uitgegeven, want de spelers die ik wilde zijn niet gekomen. Daarom noem ik het een commerciële club.”

Hij onderschat niemand. “Maar wat ik wil zeggen: Senegal is de kampioen van Afrika, Qatar was in 2019 Aziatisch kampioen en Ecuador werd vierde in Zuid-Amerika”, vertelt Van Gaal. “Dat is niet zomaar wat. Maar ik moet zeggen: het is denk ik een wat minder niveau dan in 2014”. Spanje, Chili en Australië waren destijds de tegenstanders.

“De eerste wedstrijd is heel belangrijk. Jammer dat we zo vroeg moeten starten (11.00 uur, red.), want dat zijn we niet gewend in Nederland”, zegt Van Gaal lachend. “Dus daar moeten we weer een trucje op verzinnen. Maar dat gaan we ongetwijfeld doen”, besluit hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *