FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Arne Slot wil heel graag overstap maken naar Ajax’

Arne Slot zou wel gelijk openstaan voor een overstap naar Ajax. Dit denken de journalisten Valentijn Driessen en Mike Verweij van De Telegraaf.

Na de uitwedstrijd tegen Slavia Praag (1-3) stoorde Slot zich aan de vragen over een overstap naar Ajax. De Feyenoord-trainer vroeg zich af of hij nóg duidelijker kan zijn, maar dat kan volgens Driessen en Verweij zeker. “Je kunt heel duidelijk zeggen: ‘Ik ga niet naar Ajax, punt’. Maar dat doet hij niet”, aldus de chef voetbal van De Telegraaf in de voetbalpodcast van de krant.

Driessen denkt te weten dat Slot een keiharde ‘nee’ wil vermijden om zijn eigen kansen niet te verspelen. “Als Feyenoord straks een bod van Ajax van zeven miljoen krijgt om van trainer te wisselen en Feyenoord ‘ja’ zegt, dan heeft hij gezegd: ‘Nee, ik ga niet naar Amsterdam’. Dan kan hij daar nooit komen, terwijl Feyenoord dolgraag die zeven miljoen euro wil. Als je het van die kant aanvliegt, dan krijg je een heel ander verhaal.”

Of Slot naar Ajax wil? “Ja, natuurlijk wil die naar Ajax. Iedereen wil Ajax”, concludeert Driessen. Verweij: “Toby Alderweireld zei ooit: ‘Iedereen heeft een hekel aan Ajax, tot ze gevraagd worden en dan komen ze op de fiets naar de Johan Cruijff ArenA’. Ik weet niet of dat voor Slot geldt, maar als er inderdaad een bod komt en Feyenoord vindt het beter om hem te verkopen, dan denk ik dat hij heel graag naar Ajax wil.”

De vraag is misschien niet óf Slot de stap wil maken, maar of hij het aandurft. Verweij wijst op de ophef rond Berghuis. “Je moet je beseffen dat dat je lot is, dat je ellende krijgt.” Driessen: “Slot maakt zich voor eeuwig belachelijk als hij ‘ja’ zegt. Maar ik vind het plausibel als Feyenoord ‘ja’ zegt.”

One thought on “‘Arne Slot wil heel graag overstap maken naar Ajax’

  1. Zeg troosteloze Telegraafjournalistiek, er komt géén bod maar tot slot
    een VERBOD, is dat duidelijk?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *