FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

OM start onderzoek naar uitspraken Johan Derksen

Het Openbaar Ministerie gaat onderzoek doen naar de uitspraken van Johan Derksen. In het programma VI Vandaag vertelde hij onlangs een anekdote over het inbrengen van een kaars in een bewusteloze vrouw en toen vertrok.

Derksen zei gisteravond nog dat hij geen excuses wilde maken. “Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan”, laat Derksen weten in een reactie aan het Algemeen Dagblad. “Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen.” Zender Talpa wilde echter wel een gesprek met Derksen. “Dit is een ernstige zaak waar we zorgvuldig naar gaan kijken. We gaan op de kortst mogelijke termijn in gesprek met Johan.”

En nu krijgt Derksen dus ook het Openbaar Ministerie op zijn dak. Het Algemeen Dagblad citeert het OM: “Op basis van twee uitzendingen van het programma Vandaag Inside, afgelopen dinsdag en woensdag, heeft de hoofdofficier van het parket Noord-Nederland van het Openbaar Ministerie besloten een opsporingsonderzoek in te stellen. Dit onderzoek is gericht op de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen waarover in dat programma gesproken is. Daarbij roepen wij betrokkenen op, voor zover dat nog mogelijk is, hun verhaal te doen.”

Het OM meent dat er ‘duidelijk sprake is van zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag’. “Daarbij is ook de wijze waarop er in het TV-programma over gesproken wordt bijzonder kwetsend. Dit kan slachtoffers van zedenfeiten ook na een lange tijd diep raken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *