FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Arne Slot wil dat Cyriel Dessers in Rotterdam blijft’

Arne Slot insinueerde na de wedstrijd tegen Olympique Marseile dat hij spits Cyriel Dessers wel wil behouden in De Kuip. Dessers werd vorig jaar zomer op huurbasis overgenomen van het Belgische KRC Genk. De spits fungeerde maandenlang als stand-in voor Bryan Linssen, maar des te knapper is zijn rendement: achttien goals in 42 duels. Maar liefst tien doelpunten maakte hij in de Conference League, waarvan twee tegen Marseille.

Feyenoord kan Dessers deze zomer voor vier miljoen euro ophalen. Slot liet eerder dit seizoen doorschemeren dat dit te duur is, maar inmiddels lijkt hij er minder sceptisch naar te kijken. “Als je ziet wat hij op dit niveau laat zien, dan is vier miljoen steeds goedkoper”, erkent de Feyenoord-trainer.

“Hij is natuurlijk gewoon een goede speler en het is niet zo dat we hem van nul naar honderd gebracht hebben. Maar als je me vraagt wat het grote verschil is tussen nu en toen hij kwam, dan is het dat ik hem veel fitter vind en dat hij veel beter in staat is om het agressieve druk zetten goed uit te voeren”, aldus Slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *