FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Franse media onder de indruk van spel van Feyenoord

Feyenoord wist gisteren Olympique Marseille met 3-2 weg te zetten. En de media in Frankrijk is onder de indruk geraakt van het spel van de Rotterdammers.

‘Nog in leven’, zo valt te lezen op de voorpagina van L’Équipe. ‘In Vélodrome zal OlympiqueMarseille in ieder geval veel beter moeten verdedigen tegen dit Feyenoord dat, zodra het snelheid kon krijgen, telkens gevaarlijk bleek.’ Vooral verdediger Duje Caleta-Car kreeg ervan langs. ‘De Kroatische centrale verdediger was het symbool van een Marseille dat de diepte niet kon beheersen, waar Feyenoord de voorkeur aan gaf.’

Le Figaro was vooral onder de indruk van het optreden van Feyenoord. ‘Wat een spektakel! Met een stand van 3-2 in het voordeel van de thuisploeg, werd deze halve finale gespeeld in een zeer intens tempo. Met name Feyenoord was erg speels en drong constant aan. Trouw aan hun principes van ultra-offensief spel, drong Feyenoord voortdurend in groten getale naar voren. De kokende sfeer op de tribunes gaf nog meer leven aan een wedstrijd vol kansen en wendingen.

Het medium Get France Football News was keihard in het oordeel over het optreden van Olympique Marseille. Vooral het defensieve duo kreeg ervan langs. Duje Ćaleta-Car en Luan Peres werden beoordeeld met een 2,0 als eindcijfer. De meeste complimenten gingen uit naar Dimitri Payet, die een 8,0 kreeg voor zijn spel op bezoek in Rotterdam.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *