FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Kenneth Perez: ‘Feyenoord lijkt wel een amateurclub’

Supporters van Feyenoord zijn een crowdfundingsactie begonnen om Cyriel Dessers in De Kuip te houden. Analist Kenneth Perez vraagt zich af of de club hier nu zo blij mee moet zijn.

“Is Feyenoord hier nou blij mee? Dit hoort bij een amateurclub.” Voetbaljournalist Sjoerd Mossou laat weten dat er al veel geld is opgehaald, maar dat de actie weinig zin heeft. “Het is supersympathiek, maar als je het doneert moet je er ongelofelijk veel belasting over betalen. Dat is gewoon zonde van het geld. En als je de supporters mede-eigenaar zou maken is er sprake van third party ownership (door de FIFA verboden sinds mei 2015, red).

Mossou vond de opmerking van Feyenoord-trainer Arne Slot dan ook slim. “Laat het een aanmoediging zijn voor de mensen die écht geld hebben – investeerders, geldschieters – om ons te helpen.” Perez is echter nog altijd niet overtuigt van de kwaliteiten van Dessers. “Er was een periode dat Bryan Linssen de aanvalsleider was. Dessers heeft het bijzonder goed gedaan, maar kan hij het volgend seizoen ook?” Toch meldde De Telegraaf maandag dat Feyenoord een poging gaat wagen om Dessers definitief over te nemen van Genk.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *