FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Laat Arne Slot op zijn hoede zijn voor José Mourinho’

Ruud Gullit is onder de indruk van de prestaties van Arne Slot bij Feyenoord en Giovanni van Bronckhorst bij Rangers. Op 25 mei spelen de Rotterdammers namelijk in de Conference League-finale tegen het AS Roma van coach José Mourinho en Rangers in de Europa League-finale tegen Frankfurt.

Gullit vergelijkt de wederopstanding van Feyenoord onder leiding van Slot met de prestaties van Gio in Schotland. ‘Hij heeft de Schotse grootmacht internationaal weer wakker gekust met een finaleplaats in de Europa League. De club heeft z’n trots terug en daar verdient Gio alle credits voor’, schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf.

Waar Rangers het opneemt tegen Eintracht Frankfurt, staan de Rotterdammers in Tirana tegenover het AS Roma van José Mourinho. ‘Hij heeft iets magisch, anders bouw je niet zo’n cv op’, aldus Gullit over de Portugees. ‘Laat Slot op zijn hoede zijn voor Mourinho, want een tegenstander analyseren en zijn ploeg daarvan uit laten spelen, heeft hij als geen andere trainer onder de knie.’

Gullit prijst het drietal trainers voor het behalen van een Europese finale, al weet hij uit ervaring dat het bereiken ervan niets betekent. ‘Ik zeg vaak: onthou één ding als je aan de aftrap van een finale staat. In je carrière krijg je niet veel kans om een finale te spelen, laat staan hem te winnen. Op de beker wordt alleen de naam van de winnaar gegraveerd, al het andere is een jaar later vergeten.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *