FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Steven Berghuis: ‘Geen spijt gehad van overstap’

Steven Berghuis verruilde aan het begin van het seizoen Feyenoord voor Ajax. Een pikante overstap die voor de nodige ophef zorgde. Toch heeft de aanvaller geen spijt van zijn overstap. Hij heeft genoten van het seizoen bij de Amsterdammers.

Berghuis kreeg de Lasse Schöne Trophy voor het mooiste doelpunt van de maand uitgereikt voor de 2-0 tegen sc Heerenveen. Aan Ajax TV laat hij weten: “Je maakt de 2-0 in de kampioenswedstrijd, waarin we de schaal hebben binnengehaald. Dat is het mooiste gevoel, niet uit te leggen. De schaal is binnen en het harde werken wordt beloond. Het bleef spannend tot het einde, omdat PSV ook bleef winnen. Maar we hebben hem binnen.”

De bevrijdende 2-0 tegen Heerenveen was volgens Berghuis ‘een echte teamgoal’. Zelf genoot hij daar logischerwijs wel het meest van. “In de kampioenswedstrijd scoren en het was mijn honderdste goal in de Eredivisie. Haller wilde een hakje doen en miste hem. Daar hoopte ik al op, want ik stond helemaal vrij. Ik kon hem zo binnenwerken.”

Berghuis kijkt tevreden terug op zijn eerste Ajax-seizoen. “Al helemaal met de titel, waardoor we volgend jaar weer de Champions League ingaan. Ik heb genoten van dit seizoen en laten we hopen op weer een mooi seizoen volgend jaar.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *