FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord heeft zitten slapen voor Oranje-international’

Jerdy Schouten is door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen voor Oranje. De analisten Arnold Bruggink en Hans Kraay vinden dat hij dit verdiend heeft. Hij kent namelijk een prima seizoen bij zijn club Bologna.

Kraay erkent dat het enigszins verrassend is dat Louis van Gaal nu een uitnodiging heeft verstuurd naar Schouten. “Hij heeft de laatste twee maanden echt niet zo opmerkelijk anders gespeeld”, vertelt de presentator bij ESPN. “Hij speelt eigenlijk altijd goed. Ik ben dan ook niet geschrokken dat hij erbij is, want ik vind dat met name Feyenoord heeft zitten slapen. Die hadden hem anderhalve kilometer verder, aan de andere kant van de Maas, 31 wedstrijden kunnen volgen bij Excelsior. Toen was hij ook al verschrikkelijk goed.”

Schouten verruilde de Kralingers in 2019 voor ruim twee miljoen euro voor Bologna, maar inmiddels wordt hij gelinkt aan een stap omhoog in de Serie A. “Het is een jongen waarmee je heel snel aan het voetballen komt”, aldus Kraay. “Er zijn weinig spelers of controleurs die je in de dekking kunt aanspelen. Met Sneijder en Van der Vaart kon je aan het voetballen komen terwijl ze gedekt werden, hij heeft dat ook. Nu wil ik niet zeggen dat hij zo’n carrière tegemoet gaat, maar je komt altijd aan het voetballen toe. In elke situatie kan hij gemakkelijk uit de voeten.”

Ook Arnold Bruggink is fan van Schouten. “Ik hou zo van spelers die scannen, en hij scant iedere situatie wel drie keer”, zegt de voormalig aanvaller. “Hij is zo’n goede speler. Zijn basistechniek is goed en hij speelt simpel. Het ziet er eenvoudig uit, maar hij heeft altijd de juiste oplossing. De beste spelers in je team zijn altijd de denkers, en dat is hij. Het ziet er simpel uit, maar dat maakt het zo knap. Daar kan ik enorm van genieten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *