FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Louis van Gaal wil het WK winnen met Oranje’

Bondscoach Louis van Gaal denkt dat het Nederlands elftal wel eens flink kan gaan verrassen op het naderende WK in Qatar. Hij vindt dat ze momenteel beter materiaal hebben als op het WK in 2014 toen ze op de derde plaats eindigde.

Nederland won toen de strijd om de derde plek van Brazilië, wat door Van Gaal als mirakel werd bestempelt. Volgens de bondscoach moet dat ook mogelijk zijn in Qatar. “Omdat het beste team altijd wint. En met dat proces zijn we nu bezig”, citeert De Telegraaf de woorden van Van Gaal. De oud-trainer van onder meer Ajax ziet alleen een keepersprobleem. “De keeper is een vraagteken, omdat Jasper Cillessen niet het hele seizoen heeft gekeept. Maar hij heeft wel elke keer geleverd als hij in het Nederlands elftal speelt.”

Voorin ziet Van Gaal positieve ontwikkelingen met het duo Memphis Depay en Bergwijn en volgens de bondscoach is het dan ook geen ramp dat er een echte topspits ontbreekt. “Ik ben een aanvallende coach. Als je ziet hoe wij tegen België hebben gespeeld, dan was het heel aanvallend met veel druk op de bal. Drie tot vier creatieve spelers in een team vind ik meer dan genoeg. De rest moet in dienst van die creatieve spelers spelen. Dat hebben we ook gedaan in Brazilië en eigenlijk doen we dat hier ook weer voor Memphis en Bergwijn.”

Naar alle waarschijnlijkheid gaat Van Gaal flink rouleren in zijn opstelling tegen Wales, maar juist de breedte van de selectie moet volgens Van Gaal de kracht vormen om successen te boeken op het WK. “In de periode dat ik bondscoach ben of was, is het zelden voorgekomen dat het schaduwteam van het Oranje-team won. Dat gebeurde nu wel en zegt heel wat over de kwaliteit van de selectie.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *