FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord verliest in eigen huis met 0-7 van Kopenhagen

Feyenoord heeft vandaag een zware nederlaag moeten slikken. Op Varkenoord verloren ze namelijk met maar liefst 0-7 van FC Kopenhagen. De Denen speelde met oudere spelers en de competitie gaat daar alweer bijna van start.

Kopenhagen trad in Rotterdam aan met een elftal, dat de beoogde basis gaat vormen tijdens de competitiestart over twee weken. Onder meer Nicolai Boilesen en oud-Feyenoorder Kevin Diks maakten daar deel vanuit. Bij de gastheren stond in vergelijking met de verloren Conference League-finale alleen Justin Bijlow in de ploeg. Verder was er plaats voor de nieuwelingen Mats Wieffer en Danilo, terwijl Jorrit Hendrix en Jens Toornstra voor de ervaring zorgden.

De start was zeer matig aan Feyenoord-zijde: Victor Kristiansen profiteerde met een hard en laag schot van matig wegwerken van de defensie. Davit Khockolava vond vervolgens het net met een knappe kopbal, even later stond het al 0-3 door toedoen van Hákon Arnar Haraldsson. Voor rust liepen de Scandinaviërs nog verder uit. Diks dook op voor zijn oud-ploeggenoot Bijlow en bleef koel, waarna Roony Badghji met een fraaie solo de stevige ruststand van 0-5 bepaalde.

Na de pauze trad Feyenoord aan met elf nieuwe namen, waaronder aanwinst Mohamed Taabouni. De stadionclub kwam iets beter voor de dag, maar moest nog wel twee tegengoal slikken. William Böving en Ísak Bergmann Jóhannesson maakten er liefst 0-7 van. Slot en zijn mannen zullen eerst de wonden moeten likken, om daarna flink aan de bak te gaan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *