FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord doet helemaal niks onder voor Ajax’

Danilo maakte deze zomer de pikante overstap van Ajax naar Feyenoord. En de Braziliaan is content met deze keuze. Hij denkt dan ook dat zijn nieuwe werkgever niets onder zal gaan doen voor de Amsterdammers.

In een uitgebreid met interview met Voetbal International laat Danilo weten dat het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen volgens hem niet groot is. “Ik zie ook geen enkel niveauverschil met Ajax, ook al zal niet iedereen me geloven. Maar serieus: Marcos Senesi, Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, die kunnen bij Ajax mee. En ik geniet helemaal van Fredrik Aursnes. Hij laat voetbal er zo makkelijk uitzien: nooit balverlies, altijd de goede oplossing.”

Danilo denkt dat men het bij Ajax geen probleem vond dat hij vertrok richting Feyenoord. “Dat komt, vermoed ik, omdat ik niet bij Ajax ben opgegroeid. Sterker: ik heb er eigenlijk nauwelijks gespeeld. In Amsterdam zullen ze denken: Laat gaan, we hebben genoeg aanvallers. In Rotterdam zullen ze denken: Deze jongen kan ons helpen en wil graag voor ons spelen. Ik wil dat vertrouwen terugbetalen met goals.”

Hoewel er ook veel interesse was vanuit het buitenland heeft Danilo zijn keuze weloverwogen gemaakt. “Uiteindelijk moet je je hart volgen en doen wat goed voor je is. Ik ben op een moment in mijn loopbaan dat ik me moet doorontwikkelen als speler en heb voor Feyenoord gekozen, omdat ze hier ambitieus zijn en ik daar onderdeel van wil uitmaken. Geld was niet mijn drijfveer.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *