FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ik zou me als trainer van Feyenoord geen zorgen maken’

Feyenoord ging gisteren in een oefenduel tegen het Olympique Lyon van trainer Peter Bosz met 0-2 onderuit. Toch vindt de oefenmeester dat de Rotterdammers zich geen zorgen hoeven te maken.

“Ik zou me als trainer van Feyenoord geen zorgen maken”, zegt Bosz bij ESPN. “Ze hebben het vorig jaar gedaan met goed voetbal. Ik vond het erg leuk om naar Feyenoord te kijken en in Europa ging het niet slecht. Daar leren de jongens veel van. Daarom zou ik me geen zorgen maken. Er zal heus nog wel wat bij komen, maak je daar meer geen zorgen om. Dit zal het niet elftal zijn waarmee ze de competitie in zullen gaan.”

“Je ziet dat een trainer een jaar met deze ploeg gewerkt heeft en ze de zaken goed voor elkaar hadden. Ik vond dat wij het best lastig hadden in het begin. Ze speelden met veel energie. Wij hebben meer kansen gehad, maar dat wil niet zeggen dat er geen idee achter zit”, zegt Bosz. “Ik vond het zeker niet tam. Je moet ook niet vergeten dat het vandaag heel warm was. Voor mijn gevoel was het veertig graden.”

En ook goed voetbal was niet altijd mogelijk, aldus Bosz. “Heb je gezien hoe lang het gras was? Ik heb net met de grasmeester gesproken en vroeg: wat is hier aan de hand? Bleek dat er twee dagen geleden nog een evenement was. Het gras was zo lang, dan wordt het moeilijk om een bal snel te spelen. Dat zie je niet op de tribune, maar dat moet je allemaal meenemen”, nuanceert Bosz.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *