FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord pakt welvaart met het aantrekken van deze speler’

Feyenoord is behoorlijk actief op de transfermarkt. Zo versterkte de Rotterdammers zich met o.a met de topaankopen Santiago Gimenez en Quinten Timber. De verwachtingen rondom deze twee spelers zijn groot te noemen.

Volgens RTV Rijnmond-journalist Dennis van Eersel heeft Feyenoord met Timber goud in handen. “Ik denk dat hij dit seizoen zijn stempel op het middenveld van Feyenoord gaat drukken”, stelde de Feyenoord-volger. “Hij liet met één moment, waarop hij de bal vanaf zijn eigen strafschopgebied perfect op maat op Patrik Walemark gaf, meteen zijn klasse zien.”

Dat Feyenoord het transferrecord van de club brak om Timber voor ruim acht miljoen euro vast te leggen, zorgde al voor commotie. Van Eersel begrijpt dat wel: “Ik vind het bedrag dat Feyenoord voor hem heeft betaald fors. In het verleden heeft dat vaak genoeg niet goed uitgepakt bij binnenlandse transfers.”

Toch heeft Timber, die een vaste klant is bij Jong Oranje en als speler van FC Utrecht al in beeld was bij bondscoach Louis van Gaal, alles om óók een financieel succes te worden. “Maar bij hem heb ik er vertrouwen in dat het anders gaat zijn. Dit is zonder meer een speler die, mits hij het goed doet, voor veel geld weggaat.”

Ook van Gimenez verwacht Van Eersel veel, al vindt de journalist dat de Mexicaanse spits voldoende tijd moet krijgen om te aarden in Rotterdam. “‘Laten we niet vergeten dat het bij Marcos Senesi en vooral Luis Sinisterra ook een hele tijd duurde voordat hij echt doorbrak”, stipt hij aan.

Eerst hebben Feyenoord en Gimenez andere doelen: “‘Hij moet sowieso zijn visum nog regelen en daarna worden opgetraind om mee te kunnen op het niveau hier. Dat gaat wel een aantal weken duren. Laten we vooral niet in paniek raken als Gimenez er in zijn eerste duels geen één maakt. Hij moet de tijd krijgen.”

One thought on “‘Feyenoord pakt welvaart met het aantrekken van deze speler’

  1. Voor Timber betaalt Feyenoord waarschijnlijk ook een opleidingsvergoeding aan zichzelf

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *