FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord verwelkomt één van de grootste IJslandse talenten

Feyenoord heeft deze week de pas 15-jarige Tómas Johannessen op proef. Hij wordt gezien als één van de grootste talenten uit IJsland.

De middenvelder speelde al twee wedstrijden mee in de hoofdmacht van ÍF Grótta, dat uitkomt op het tweede niveau in IJsland. Johannessen trainde afgelopen winter ook al mee bij de jeugd van Malmö FF en heeft drie interlands voor IJsland O16 achter zijn naam staan, waarin hij één keer scoorde.

Het op proef nemen van spelers past bij het beleid wat Arne Slot graag gevoerd ziet worden bij Feyenoord. ”In de ideale situatie is het mogelijk om, naast het reguliere traject waarbij je je jeugd zo jong mogelijk naar de jeugdopleiding haalt, jaarlijks ook nog een aantal jongens van 15, 16 of 17 jaar van andere clubs binnen te halen. Je haalt dan bijvoorbeeld de topspelers uit de jeugdopleiding van FC Twente, FC Utrecht, PEC en noem ze allemaal maar op.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *