FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

LOVENDE KRITIEKEN! ‘In alles wat hij deed, zat een idee achter’

Voormalig voetbaltrainer en huidig analist Mario Been is in zijn nopjes van het spel van de nieuwe Feyenoord-aanwinst Sebastian Szymanski. Hij heeft hem dan ook gekozen tot speler van de week.

Hij geldt bij Feyenoord als opvolger van Guus Til. Zijn komst lijkt vooralsnog een schot in de roos te zijn. “Alles wat hij deed tegen Vitesse, daar zat een idee achter. Hij heeft een ook een heerlijke traptechniek in dat linkerpootje zitten. Dat zag je met zijn assists bij de goals van Wålemark en Danilo”, zegt Been in De Telegraaf.

Met twee assists is Szymanski de voorlopige assistkoning van de Eredivisie. “De eerste was perfect met de juiste snelheid meegegeven en dat moet je ook maar uit durven voeren. De tweede, zijn vrije trap, was heerlijk scherp aangesneden. Hij is een tenger mannetje, maar brengt ook nog eens de duelkracht en het gif die worden verwacht in het spel van Slot.”

Feyenoord huurt Szymanski dit seizoen van Dinamo Kiev. In de huurovereenkomst met de Oekraïense club is een optie tot koop opgenomen. Die bedraagt, naar verluidt, tien miljoen euro. Feyenoord betaalde niet eerder zoveel geld voor een speler. Het record staat sinds deze zomer op naam van Quinten Timber, die voor 8,5 miljoen euro werd overgenomen van FC Utrecht.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *